Adresa
Ciprian Porumbescu, nr 12
Informatii
+ (40) 733 - 299 - 355
Email
info@sanavitconsult.com
Program
Luni - Vineri: 08:00AM - 08:00PM

Despre Sciatica, simptome si tratament.

Cateva lucruri despre sciatica:

-Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corp.

-Nervul sciatic începe de la rădăcinile nervoase din măduva spinării din partea inferioară a spatelui și se extinde prin zona feselor pentru a trimite terminațiile nervoase în jos pe membrele inferioare.

Simptomele sciaticii includ durerea pe care oamenii de obicei o simt de la spate, coborand în spatele coapsei și radiaza jos de genunchi. Tratamentele pentru sciatică depind de cauza care stă la baza și de severitatea durerii.

Ce este sciatica?

Sciatica este numele dat durerii cauzate de iritarea nervului sciatic. Tot ceea ce irită acest nerv poate provoca dureri, variind de la una ușoară la  una severă. Sciatica este de obicei cauzată de un nerv comprimat în coloana vertebrală inferioară (zona lombara). Adesea, termenul „sciatică” este confundat cu durerea generală a spatelui. Cu toate acestea, sciatica nu se limitează numai la spate. Nervul sciatic este cel mai lung și cel mai amplu nerv din corpul uman. Se intinde de la spate, prin fese, și în jos pe picioare, se termină sub genunchi.

Acest nerv controlează mai mulți mușchi în picioare și furnizează senzație de furnicaturi . Sciatica nu este o afecțiune, ci mai degrabă un simptom al unei alte probleme care implică nervul sciatic. Unii experți estimează că până la 40% dintre oameni vor suferi de sciatică cel puțin o dată în viața lor.

Simptomele sciaticii

  Principalul simptom este o durere care se intinde de-a lungul nervului sciatic; de la partea inferioară a spatelui, prin fese și în josul fiecărui picior.

Alte simptome comune ale sciaticii includ:

-amorteală la nivelul piciorului de-a lungul nervului

-senzație de furnicături  în picioare și degetele de la picioare Această durere poate varia în funcție de severitate și poate fi agravată de sedentarism pentru perioade lungi de timp.

Factori de risc, care favorizeaza afectiunea:

Vârsta – persoanele în vârsta de 30 de ani și 40 de ani prezintă un risc mai mare de a dezvolta sciatica.

Profesie – locuri de muncă care necesită ridicarea încărcăturilor grele pentru perioade lungi de timp.

Stilul de viață sedentar – persoanele care stau mult timp și sunt inactive din punct de vedere fizic sunt mai susceptibile de a dezvolta sciatica, comparativ cu persoanele active.

Tratament:

Cum este diagnosticata sciatica?

Dacă simptomele sciatice sunt ușoare și nu durează mai mult de 4-8 săptămâni, este probabil o sciatică acută și nu este de obicei necesară asistență medicală. Un istoric medical complet poate ajuta la accelerarea diagnosticului.

Medicii vor avea, de asemenea, optiunea să efectueze exerciții de bază care întind nervul sciatic. Daca durerea coboara în timpul efectuării acestor exerciții indică, de obicei, sciatica. Dacă durerea persistă mai mult de 4-8 săptămâni, testele imagistice, cum ar fi  raze X sau RMN, pot fi necesare pentru a ajuta la identificarea comprimării nervului sciatic.

Exerciții și întinderi

Există multe modalități de a elibera presiunea asupra nervului sciatic prin exerciții fizice. Acest lucru permite pacienților să:

Atenueze simptomele si sa eliberez nervul , detensionandul. Evitati sa luati pastile, atunci cand se pot face exercitii fizice.

Daca totusi este vorba de o afectiune mai grava, atunci trebuie facut un plan de tratament, medicamentuos sau se poate ajunge si la operatie.

Alte cauze ale sciaticii includ:

Stenoza spinală lombară – îngustarea măduvei spinării în partea inferioară a spatelui.

Spondilolisthesis – o condiție în care un disc a alunecat înainte de vertebra de dedesubt.

Tumorile din coloana vertebrală – acestea pot comprima rădăcina nervului sciatic.

Infecția – care afectează în final coloana vertebrala.

Alte cauze – de exemplu, vătămarea coloanei vertebrale.

Sindromul Cauda equina – o afecțiune rară, dar gravă, care afectează nervii din partea inferioară a măduvei spinării; necesită asistență medicală imediată.

În multe cazuri de sciatică, nu există o singură cauză evidentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *