310120125196
acupunctura-afectiuni

CE TRATEAZA ACUPUNCTURA?

Datorita abordarii sale holistice, acupunctura trateaza intreaga persoana, si nu doar afectiunea in sine – din acest punct de vedere, cele doua sunt inseparabile.

Pentru a permite un cadru de referinta pentru mintea europeana sau occidentala, vom folosi numele cunoscute pentru o gama larga de afectiuni sau boli care pot fi tratate prin acupunctura. Pastrati în minte faptul ca, în viziunea medicului pregatit în medicina orientala, multe din problemele enumerate mai jos fac parte dintr-un context mai larg, si pot fi de fapt considerate ca fiind doar simptome ale adevaratei afectiuni:

Probleme osoase, musculare, sau articulare: artrita, dureri de spate, leziuni, întinderi sau inflamatii musculare, sciatica, etc.

 • Afectiuni cardiovasculare: angina, hipertensiune sau hipotensiune arteriala, accident vascular, tromboza, etc.
 • Boli ale copilariei: afectiuni catarale, raceli, tuse, dureri de urechi, probleme ale pielii, dureri de eruptie dentara, etc
 • Afectiuni ale capului: paralizie faciala, dureri de cap, migrene, nevralgie de trigemen, vertij (ameteli), etc.
 • Urechi (surditate, otita medie, tinnitus – tiuituri în urechi)
 • Ochi (conjuctivita, glaucom, etc.)
 • Gura (probleme dentare si gingivale, ulcere, etc.)
 • Nas (catar cronic, sangerare nazala, sinuzita)
 • Gat (dureri de gît, amigdalite, etc.)
 • Probleme endocrine: hipertiroidism, hipotiroidism,
 • Afectiuni gastrointestinale: constipatie, diaree, gastrita, ulcer gastric sau duodenal, varsaturi, etc.

Parte din Medicina Chineza (cel mai vechi si mai complex sistem medical al omenirii) Acupunctura si-a dovedit, vreme de peste 10.000 de ani, puterea si eficienta in tratarea bolilor si in mentinerea sanatatii.

Centrul Medical Sanavit Consult va ofera tratamente prin Acupunctura pentru:

 1. dureri de spate
 2. probleme articulare, muscular
 3. slabit
 4. renuntare la fumat
 5. probleme respiratorii
 6. probleme digestive
 7. probleme obstetrice & ginecologice
 8. probleme mentale si emotionale
 9. relaxare si eliminarea stresului
 10. intarirea imunitatii

Auriculoterapia

Este o tehnica de tratament medicala derivata din acupunctura, ce vizeaza stimularea unor puncte reflexe aflate pe ureche care au corespondenta cu toate organele sau sistemele corpului uman, stabilind rapid un efect calmant sau dimpotriva energizat, in functie de diagnosticul pacientului.

Acupunctura

Acupunctura ca si tehnica de lucru reprezinta introducerea sigura si nepericuloasa pentru sanatate a unor ace sterile, metalice, foarte fine în pielea si tesuturile corpului prin puncte sau zone care se numesc puncte de acupunctura.
• Medicina traditionala chineza mentioneaza existenta a 365 de puncte
• Când apare un dezechilibru aceste puncte sunt dezactivate, întrerupând circulatia energiei în corp si afectând organul corespunzator merdianului pe care este situat. Fiecarei afectiuni îi corespunde blocarea energetica a anumitor puncte.
• În timpul inteparii punctul începe sa transmita un flux de informatii bidirectional: energetic catre organul afectat si pe circuitul sistemului nervos catre creier, care „comanda” organului afectat sa înceapa procesul de vindecare.

Exista alternative la pacientii care nu suporta intepaturile acelor ?

Bineinteles ca exista alternative la acupunctura pentru pacientii care nu se simt confortabil cu acele. Ca alternative mai putin invazive, punctele de acupunctura mai pot fi stimulate si cu caldura, laser, magnet, curent electric de intensitate slaba (electropunctura), presiune mecanica (presopunctura). Se mai folosesc terapii ca: acupunctura magnetica, moxibustie (folosirea unor tigari groase facute din plante cu care se încalzesc anumite puncte de acupunctura), punerea de ventuze, masaj Shiatsu sau Masaj suedez. Aceste terapii stimuleaza meridianele de acupunctura fara a întepa pielea, dar totusi acupunctura este o terapie mai eficienta.