Fizioterapie, kinetoterapie si masaj la domiciliu

 

Specialistii Sanavit Consult vin in sprijinul dumneavoastra!

Va oferim un nou serviciu si anume: fizioterapie, kinetoterapie si masaj la domiciliu! 

Aceasta forma de tratament oferita de cabinetul nostru vine in sprijinul pacientilor care, datorita gradului de invaliditate sau din lipsa de timp, nu se pot deplasa catre un centru de recuperare.

Serviciile noastre de fizioterapie, kinetoterapie si masaj vor fi  executate de catre specialistii nostri licentiati in fiziokinetoterapie si adaptate fiecarui pacient in functie de afectiunile acestuia. 

 

Fizioterapia include ansamblul aplicațiilor terapeutice care folosesc factorii fizici cum ar fi curentul electric, câmpul magnetic, sunetul, temperatura în tratarea diferitelor afecțiuni.

În cadrul Centrului Sanavit Consult din București, astfel de aparate folosim și noi pentru tratamentul pacienților noștri:

 • Laserterapia

 • Curenți diadinamici

 • Curenți Trabert

 • Curenți TENS

 • Fizioterapie

 • Stimulare electrică cu impulsuri exponențiale

 • Stimulare electrică cu impulsuri rectangulare

 • Ultrasunet

 • Termoterapie – aplicații locale cu nămol terapeutic

 • Drenaj limfatic – presoterapie

Beneficiile fizioterapiei:

Reduce durerea, reduce inflamația, are efect decontracturant, stimuleaza circulația sanguină și, ca urmare, stimulează regenerarea celulară, favorizează drenajul limfatic, reduce deficiențe funcționale, ameliorează cicatricile și vergeturile, tonifiază masa musculară și pielea, ajută în tratamentul anticelulitic și de slăbit.
Aceste proceduri sunt prescrise de către medicii noștri primari de fizioterapie și recuperare medicală care recomandă fiecărui pacient un program personalizat în funcție de afecțiunile personale.

Cand se recomandă fizioterapia – iată câteva exemple de afecțiuni:

 1. Reumatismul degenerativ cronic - spondiloză, coxatroză, gonartroză, atroză de umăr, artoză periferică, osteofitoză calcaneană (pinten)
 2. Lombosciatică, discopatie, hernie de disc
 3. Tulburări de postură - cifoză, scolioză, lordoză
 4. Reumatism inflamator cronic - spondiloză anchilozantă, poliatrită reumatoidă, artrite reactive
 5. Reumatismul țesutului moale (abarticular) - periartrită scapulo-humerală, periatrită coxo-femurală, tendinite, bursite, sindroame dureroase miofasciale și musculoligamentare
 6. Recuperare post-traumatică și post-imobilizare la pat
 7. Sechele post-traumatice - după entorse, luxații, fracturi
 8. Sechele neurologice - pareze, paralizii, sechele post-accident vascular, hemipareză, hemiplegie, scleroză în placi, boala Parkinson
 9. Dureri, crampe musculare
 10. Nevralgii, cefalee
 11. Oboseală, stres, insomnie, agitație, depresie
 12. Surplus de kilograme
 13. Vergeturi
 14. Celulită edematoasă, fibroasă, mixtă

Drenajul limfatic se efectuează prin presiuni ușoare asupra lanțurilor de ganglioni limfatici. Este indicat pentru detoxifierea organismului, reducerea edemelor și stimularea sistemului imunitar.

Curenții electrici folosiți în fizioterapie sunt aplicați pe tegument cu ajutorul electrozilor: curenți diadinamici, curenți interferențiali, curent Trabert, curent tens.

Undele scurte au efecte calorice în profunzimea țesuturilor și sunt folosite în procese de recuperare medicală datorită efectelor benefice: îmbunătățesc circulația sangvină locală și generală și microcirculația la nivel muscular.

Terapia cu ultrasunete este una din cele mai populare forme ale fizioterapiei și, datorită efectelor sale complexe, este considerată o terapie mecano-termincă. În funcție de parametrii folosiți, accentul se pune pe efectele termice care rezultă în urma sonoterapiei sau pe micromasajul zonelor de țesut tratate.

Magnetoterapia se bazează pe forța curativă exercitată de campul magnetic. Indicațiile magnetoterapiei sunt dureri de cap și de spate, artroze, insomnii, probleme digestive, de circulație și în oboseală.

Terapia cu laser: Doza şi frecvenţa tratamentului poate fi reglată în aşa fel încât să producă efectul dorit și este stabilită de catre medic și de fizioterapeut. Deși durata este de câteva minute, efectul se simte chiar de la primele ședințe. Folosit corespunzător de către o persoană specializată, nu reprezintă nici un pericol pentru pacient sau terapeut.

Termoterapia este non-invazivă și constă în aplicarea de comprese calde cu nămol pe diverse zone ale corpului. Indicații: afecțiuni reumatismale, artroze, spondiloze, redoare articulară, efect antiinflamator, PSH, epicondilite. Contraindicații: hipertensiune arterială, leziuni cutanate, boli ale pielii.

In cabinetul Nostru gasiti o gama completa de aparate de fizioterapie (electroterapie, laser, ultraseunt, unde scurte, magnetoterapie) si termoterapie (parafina), de ultima generatie care permit rezolvarea simptomelor din boli amintite mai sus. De cele mai multe ori se recomanda combinarea tipurilor de proceduri medicale (electroterapie, kinetoetrapie, masaj terapeutic, reflexoterapie, kinesiotaping) care sa se potenteze reciproc si care sa aduca beneficii maxime pacinetului.