Adresa
Ciprian Porumbescu, nr 12
Informatii
+ (40) 733 - 299 - 355
Email
info@sanavitconsult.com
Program
Luni - Vineri: 08:00AM - 08:00PM

Identificarea și tratarea durerii din tensiunea nervoasă

Tensiunea nervoasă este durerea care apare deoarece un nerv este comprimat sau blocat în țesutul său înconjurător, ceea ce îi împiedică să se miște în tractul său, așa cum o face în mod normal. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive. Dacă o articulație a fost imobila pentru o perioadă de timp, crește riscul ca un nerv să se blocheze.

Read More

Terapia gasita eficienta pentru Sindromul de tunel carpian

Sindromul de tunel carpian este o afectiune medicala ce se caracterizeaza prin compresiunea nervului median (unul dintre cei trei nervi importanti de la nivelul membrului superior) la nivelul incheieturii mainii, pe partea palmara, unde exista o structura anatomica fibro- osoasa, numita tunel carpian.

Terapia prin cupping a fost utilizată pe scară largă ca o metodă sigură și comună pentru combaterea leziunilor țesuturilor moi în majoritatea țărilor asiatice, în Europa Centrală și în anumite părți ale Statelor Unite. În acest studiu, terapia cu cupping a fost utilizată pentru tratamentul sindromului de tunel carpian (STC). Scopul acestui studiu a fost de a investiga efectul terapiei cupping asupra rezultatelor clinice ale pacienților cu STC.

Read More

Mit: Kinetoterapia este doar pentru leziuni și accidente

Fizioterapeutii pot face mult mai mult decat sa intinda sau sa consolideze musculatura slabita dupa o accidentare sau o intervenție chirurgicală. Ei sunt calificați la evaluarea și diagnosticarea potențialelor probleme înainte ca acestea să conducă la leziuni mai grave sau condiții de dezactivare de la sindromul de tunel carpian la dureri de cap cronice sau dureri lombare.

Read More

Recuperarea medicala pentru toti !

    Recuperarea medicala pentru toti!

      Cu totii auzim, vedem, etc, despre recuperarea medicala ( sau reabilitare medicala ) Ce este de fapt recuperarea medicala si cui i se adreseaza va voi explica in acest articol.

      Dupa medicina preventiva si cea curativa, recuperarea medicala se situeaza pe un podium imaginar pe locul III. Acest lucru insa nu inseamna ca ii minimalizeaza importanta sau eficacitatea in tratamentul patologiilor.        Omul societăţii moderne, industrializate si computerizate in exces şi-a modificat condiţiile de muncă şi habitat, fapt care a dus la apariţia unor sindroame din care as vrea sa enumar doar doua, cred eu, cele mai importante :

        sindromul hipokinetic (cu consecinţe negative asupra maselor musculare, sistemului osos, capacităţii de efort, etc),

       tulburarea termoreglării cu determinarea aşa numitor boli „a frigore” dar şi a altora ( meteosensibilitatea de exemplu ). In 1970 OMS a stabilit ca o stare patologica, o maladie / boala, produce o deficienta care poate genera dizabilitate adica o imposibilitate a omului de a presta activitati profesionale, sociale, sportive iar in unele cazuri mai grave, chiar handicap.

        Recuperarea medicala se ocupa de diminuarea dizabilitatii, reducerea deficitului functional folosind pentru aceasta factorii fizici – balneologia, kinetoterapia, electroterapia, termoterapia, hidroterapia, masajul, cromoterapia,etc. Ce boli trateaza de fapt – boli reumatismale, ortopedico – traumatice, neurologice, cardiorespiratorii, post- arsuri, etc Ce anume nu trateaza avand chiar contraindicatii pentru aplicarea vreunei proceduri – boli oncologice, ale sangelui, boli psihice, in afectiuni acute sau cronice acutizate.

       Sper ca acest articol v-a fost util si ati inteles ce este si cui i se adreseaza aceasta specializare medicala. Sa fiti sanatosi !

Maladia Scheuermann (hipercifoza juvenila, osteocondroza vertebrala)

Maladia Scheuermann – este o boala ce apare in cursul dezvoltarii copilului / adolescentului (“de crestere”) ce se manifesta prin hipercifoza dorsala / dorso-lombara, inconstant durere asociate si determinate de modificari la nivelul corpurilor si spatiilor vertebrale (osteocondroza nucleilor secundari de osificare de la nivelul corpurilor vertebrali), evidentiabile radiologic. Incidenta: – in general intre 13-16 ani, mai frecvent la sexul masculin; – asocierea cu alte tulburari de statica a coloanei vertebrale (hiperlordoza lombara, scolioza si spondilolisteza); – 75% hipercifoza dorsala; 20% dorso-lombara;

Read More

Despre Sciatica, simptome si tratament.

Cateva lucruri despre sciatica:

-Nervul sciatic este cel mai mare nerv din corp.

-Nervul sciatic începe de la rădăcinile nervoase din măduva spinării din partea inferioară a spatelui și se extinde prin zona feselor pentru a trimite terminațiile nervoase în jos pe membrele inferioare.

Simptomele sciaticii includ durerea pe care oamenii de obicei o simt de la spate, coborand în spatele coapsei și radiaza jos de genunchi. Tratamentele pentru sciatică depind de cauza care stă la baza și de severitatea durerii.

Read More