Adresa
Ciprian Porumbescu, nr 12
Informatii
+ (40) 733 - 299 - 355
Email
info@sanavitconsult.com
Program
Luni - Vineri: 08:00AM - 08:00PM

Masajul este o tehnica de recuperare medicala 


 

Tipurile de masaj terapeutic

Masajul japonez SHIATSU sau cum mai este cunoscut in Asia drept si acupunctura fara ace , foloseste ca si tehnica de masaj, presiunea exercitata de deget ( SHIA – deget / ATSU apasare ) pe traseele si punctele meridianelor energetice, avand rolul de a debloca si reechilibra aceste trasee energetice prin eliminarea punctelor de blocaj numite TSUBO

 Masajul chinezesc Tui Na cuprinde forma cea mai complexa de masaj ce utilizeaza peste 300 de tehnici de masaj Elimina blocajele si stimuleaza capacitatile de autovindecare ale organismului. In plus, favorizeaza circulatia sangvina si energetica si contribuie la diminuarea durerii.

 Masajul Suedez ( somatic ) implica tehnici deosebite ce asigura o functionalitate perfecta a organismului.
Creste tonusul muscular si relaxeaza totodata sistemul nervos.
Stimuleaza organele interne si intretine starea de sanatate si echilibru psihic al pacientilor la orice varst. Datorita intensificarii circulatiei sanguine, a limfei si influxului nervos, se obtine o revigorare pregnanta a intregului organism.

 Masajul reflexogen sau reflexoterapia constă în masarea cu policele pe anumite terminaţii nervoase sau puncte reflexe aflate pe palma, talpa, coloana vertebrala, cu scopul de a combate problemele de sănătate ale pacientului. Acest tip de masaj pleacă de la un principiu simplu, care a fost validat în repetate rânduri şi de studii ştiinţifice – fiecare organ al nostru are o terminaţie nervoasă pe suprafaţa corpului, iar aceste zone reflexogene sunt în relaţie cu organele noastre interne

 Masajul aromoterapeutic are la baza REACTIA – corpul uman reactioneaza diferit la miros, gust, atingere, caldura, rece, etc Combinatia de uleiuri volatile pe care o utilizam (peste 450 de retete chinezesti ) impregna cu acest tip de masaj special confera bolnavului sau persoanei ce doreste un astfel de masaj in mod profilactic, o stare de relaxare totala.

 Masajul anticelulitic este un masaj viguros cu caracteristici puternice de bio-stimulare si reactivare, special creat pentru corp cu tehnici speciale de framantat si stoarceri manuale.
In cadrul clinicii noastre folosim masajul combinat cu ajutorul uleiurilor esentiale, vacuum-ului , electroterapiei si ultrasonoterapiei pentru o eficienta sporita in eliminarea adipocitele (celulele grasoase).

 Masajul limfatic sau drenajul limfatic este un preso-masaj, prin care se actioneaza asupra lantului de ganglioni limfatici si a traiectului vaselor limfatice. Este un masaj special, care nu actioneaza prin lucrarea musculaturii, ci prin actiunea asupra sistemului limfatic. Aceasta tehnica de masaj presupune abordarea unor zone interzise altor tipuri de masaj: ganglionii limfatici. Apasarea trebuie sa fie una fina, usoara, blanda.

Beneficiile terapiei prin masaj

Intensifica circulatia sangvina. Acest lucru inseamna ca organele vitale si tesuturile primesc mai mult oxigen si substante nutritive.

Stimuleaza limfa, sistemul care asigura eliminarea toxinelor din organism.

Elimina torticolis-ul, spasmele si crampele musculare, elimina acidul uric si lactic din muschi, asigura hranirea muschilor, tendoanelor si ligamentelor cu elemente nutritive,creste elasticitatea si rezistenta acestora.

Terapie importanta in procesul de recuperare medicala cu efecte benefice in tratamentul afectiunilor neurologice, ortopedice si reumatismale.

Creste imunitatea. Masajul medical poate contribui la cresterea numarului celulelor albe, care sunt vitale pentru pastrarea imunitatii organismului..